Skip to content

Padium UK – Hur vi skapade den optimala ljudmiljön på en padelklubb i centrala London.

16-2 2200x2200 - Padium UK

Akustikgardinerna: En lösning på flera utmaningar.

När designteamet arbetade med projektet märkte de tidigt att de behövde lösa några problem som kanske hade samma lösning. De blanka vita väggarna från tältkonstruktionen gav inte den premiumkänsla de strävade efter. Dessutom hade de ännu ingen lösning för akustiken, vilket är ett stort problem i alla typer av padelarenor. Padel genererar mycket ljud, och detta behövde åtgärdas!

 

Det var där vi kom in i bilden. Akustikgardinerna som vi hängde, veckade runt väggarna, lade till den mörka och lyxiga touchen till hela lokalen och tog bort all den störande efterklangen och ekot. Ingen extra målning, inga dyra paneler i taket, bara kostnadseffektiva gardiner som sammanfogade allt!

 

– Filip Jenvén / VD, Padelakustik

97 2200x2200 Baren - Padium UK

En enorm lounge på andra våningen, och en bar!

Med en 220 m2 stor balkong mitt i klubben med utsikt över alla banor, är Padium strategiskt utformad för att vara värd för evenemang och tävlingar. Baren ligger på första våningen tillsammans med butiken och ger kunderna ett professionellt och varm välkomnande.

 

Observera de svenska varumärkena i butiken, som NOCCO och Björn Borg, och ja – ägarna är från Sverige.

När man strävar efter en Padelklubb med den där extra premiumkänslan, är veckade gardiner runt väggarna en självklarhet för våra kunder. Att hitta en produkt som löser akustikproblemen, adderar färg till väggarna och ger den extra lyxiga känslan till hela lokalen är banbrytande!

– Rosco Muller / Projektledare

13-1 2200x2200 - Padium UK

7 premiumbanor med en takhöjd på ca 10 meter

Inomhuspadel året runt i centrala London är en dröm som går i uppfyllelse för många. Sju banor totalt, varav en av dem är en centercourt med extra utrymme på sidorna för utspring.

 

Padium skiner i sin helhet och andas perfektion, från mysiga och mörka omklädningsrum till den rymliga loungen med sköna soffor, dämpad belysning och många gröna växter.

11 Utomhus - Padium UK

Utomhuspadel bland skyskraporna!

Att kunna spela padel utomhus bland skyskraporna i det tempofyllda Canary Wharf, London, är inte bara fantastiskt, det är galet! Bara en kort promenad från hållplatsen till den nya Elisatbeth-linjen, ligger Padium extremt centralt mellan skyskraporna.

 

När det byggdes var de tvungna att gjuta grundplattan 30 meter upp i luften för att hantera markförhållandena. Under byggnaden finns nu ett 30 meters fall. Och för att fördela takets vikt jämnt på grundplattan behövde byggnaden delas upp i tre sektioner.

Att kombinera människor, sport och evenemang kräver en välplanerad plats där akustiken spelar en betydande roll!